Puoti

metsassa_kansi72
hirvi uros2hirvi naarashiiriahmaMetsässa_11Metsässa_10Metsässa_7Metsässa_6Metsässa_1

Metsässä tietovärityskirja

10.90

Kirjassa esitellään 18 suomalaista metsäneläintä. Eläimet kertovat itse elämästään.  Jokaisesta eläimestä on värityskuva. Tämän tietovärityskirjan avulla lapset oppivat tunnistamaan suomalaisia metsäneläimiä.

”Me hirvet olemme suurimipia Suomen luonnossa eläviä maaeläimiä. Suuret urokset saattavat painaa jopa yli 500 kg ja voivat olla 2 metriä korkeita. Karhea turkkimme on harmaanruskea ja raajamme ovat harmaan valkoiset. Turkinkarvamme on ontto, siksi pärjäämme hyvin kovassakin pakkasessa.”

”Me ketut olemme hyvin älykkäitä eläimiä. Elelemme mieluiten yksin, toisin kuin sukulaisemme susi, joka elää yleensä laumassa. Meitä kettuja voit tavata niin kaupungissa kuin metsässä. Joitain yksilöitä meistä vaeltaa jopa tunturipaljakoilla. Meillä on komea punainen turkki, ja pörröisessä hännässämme on valkoinen hännänpää.

Yleensä lähdemme vasta hämärän tullen saalistamaan ja etsimään ruokaa. Ravintoamme ovat jyrsijät, pikkunisäkkäät, linnut sekä jänikset. Mutta myös linnunmunat, marjat ja hedelmät kelpaavat ruuaksemme. Joskus syömme myös petoeläimien jättämiä haaskoja. Niitä me joskus myös varastoimme omiin piiloihimme.”

Varasto loppu

Osasto: Avainsana tuotteelle

Additional Information

Kirjan koko

A4

Sivuja

36

Teksti

Sari Kanala

Kuvat

Daga Ulv