Puoti

linnut_kansi

Pohjoisen eläimet, linnut

10.90

Pohjolan eläimet -sarjan kolmas osa, linnut.

Tässä tietovärityskirjassa esitellään pohjoisessa pesiviä lintujamme. Tutuiksi tulevat mm.  korppi,  merikotka, metso ja lapintiira.  Kirjassa on teksti  suomeksi ja englanniksi. 

ISBN 978-952-67821-4-0

36 sivua. A4.

Painettu Suomessa.

 

 

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Product Description

Kirjassa esitellään pohjoisessa pesiviä lintuja. Osa hyvinkin tuttuja. Tässä otteita kirjasta:

METSO

Olen vanha ukkometso, ja minua kutsutaan myös homenokaksi. Nimitys tulee siitä, että vanhemmiten meidän ukkometsojen nokat saavat vihreää sävyä. Viihdyn rauhallisilla erämailla, erityisesti rämeiden reunustamissa mäntymetsissä. Syön silmuja, lehtiä, viljaa ja marjoja. Talvisin syön havunneulasia. (…)

 

KIIRUNA 

Olen kiiruna. Asustan mieluiten korkeiden tuntureiden paljakoilla ja rakkakivikossa. Harmaanruskean höyhenpukumme ansiosta maastoudumme hyvin tuohon maisemaan. Etenkin me naaraat, sillä olemme kesällä ruskeankirjavia ja talvella kokonaan valkoisia.  (…)

 

LAPINTIIRA

Minä lennän pisimmän muuttomatkan kuin mikään muu lintu Suomessa.  Lennän syksyisin Lapin tuntureilta Etelä-Afrikkaan, jopa Etelämantereen lähivesille. Kesät vietän tuntureiden yöttömissä öissä, joten minä vietän myös eniten päivänvalossa aikaa. Minä elän myös valoisia päiviä ja öitä.

Höyhenpukuni on harmaa, nokkani oranssinpunainen ja päälakeni musta. Minut tunnistaa myös pitkästä pyrstöstä. (…)

Additional Information

Kirjan koko

A4

Sivuja

36