Amusantti

<br data-mce-bogus=”1″>

JOULUJA, HISSE! 


Jouluja, Hisse! -tarina kertoo suomalaisesta joulusta. Miten joulua on vietetty ennen ja miten sitä vietetään nyt? Mikä joulunvietossa on muuttunut ja mitä on pysynyt samana?  

Hisse ja vaari lähtevät viemään pikkuhiirulaisten joulupukin kirjeitä salaiseen tonttupostiin, aivan kuten ennenkin. Matkalla viedään myös joulutervehdyksiä ystäville. Matkan aikana vaari muistelee Hisselle miten joulua vietettiin ennen vanhaan. 

Sari Kanala kertoo Jouluja, Hisse! -kirjan tarinan. Tarinan kuvat heijastetaan valkokankaalle.  Tarinan kuvat on maalannut Daga Ulv. 

 

HISSEN JOULU

”Hiirilaaksoon oli laskeutumassa hämärän hyssy, metsän sininen hetki. Hisse oli lähdössä hakemaan joulukuusta. Joka vuosi Hisse haki metsästä kuusen yhdessä isänsä kanssa, mutta nyt oli toisin.” 

Hisse kulkee metsässä ja auttaa ystäviään, mutta sopivaa joulukuusta ei meinaa löytyä. Hissen joulu kertoo auttamisesta ja siitä kuinka syntyy joulumieli.  Sari Kanala kertoo tarinan, ja samanaikaisesti tarinan kuvat heijastetaan valkokankaalle. Tarinan kuvat on maalannut Daga Ulv.

 

KEIJU JA MATIKAINEN

Matikainen on pieni ilveksenpoikanen, jonka ensimmäisestä talvipäivästä tämä tarina kertoo. Utelias ilveksenpentu lähtee emon varoituksista huolimatta seikkailemaan metsään. Matikainen ihmettelee hankeen ilmestyneitä jälkiä. Kuka kumma jäljet on jättänyt? 

Keiju ja Matikainen on tarina ystävyydestä ja talven iloista.  Tarina on kuvitettu Hannu Ahosen luontovalokuvin ja Daga Ulvin maalauksin. Tarinaa hohkaa talvisen metsän tuoksua ja lumen kimallusta.

Sari Kanala kertoo tarinan. Tarinan kuvat heijastetaan saman aikaisesti valkokankaalle. 

KUINKA HIRVI SAI SARVENSA

Tämä on tarina keijusta, hirvestä ja karhusta. Tarina suomalaisesta metsästä, onnesta ja ystävyydestä. Tarina siitä,  kuinka hirvi on saanut komeat sarvensa. Sarvet, jotka karhu tahtoi ensin omia itselleen. 

Sari Kanala kertoo tarinan. Tarinan kuvat heijastetaan saman aikaisesti valkokankaalle. Esityksen kuvat:  valokuvaaja Hannu Ahosen (luontokuvat) ja Daga Ulvin (akvarellit). 

METSÄN AARTEET 

Metsän aarteet -tarinatuokiossa kuullaan kaksi peikkosatua sekä leikitään peikkojen loruleikkien tahtiin. Mietitään yhdessä millaisia aarteita metsästä voi löytää. 

Mukana matkassa myös muutama tarinoiden peikko (Sari Kanalan peikot).  

Satutuokio kouluille/ kirjastoille/ päiväkodeille on 200,- + matkakulut. Kolme esitystä (saman päivän aikana, voi olla eri paikoissa ja eri esityksiä) on yhteensä 500,- + matkakulut.

Yhden tarinatuokion kesto on 35-40 min.