Amusantti

AMUSANTIN TARINATUOKIOT

 * * * * * * * * *  * *  * * * * * *   * ** ** * * * * *    * ** * *  

 

 

 

 

 

Tarinatuokiot (n.30 min) on suunnattu pääasiassa 4-8 -vuotiaille, mutta niitä voidaan soveltaa myös 9-10 -vuotiaille. Tarinat perustuvat Sari Kanalan kirjoittamiin lastenkirjoihin. Esityksessä näytetään kirjojen kuvitus valkokankaalle tai valkotaululle heijastettuna.

KUINKA HIRVI SAI SARVENSA (kesto n.30 min.)

Tarina keijusta, hirvestä ja karhusta. Tarina suomalaisesta metsästä, onnesta ja ystävyydestä, ja kuinka hirvi sai komeat sarvensa. Sarvet, jotka karhu tahtoi ensin omia itselleen. 

Tarinan kuvat luontovalokuvaaja Hannu Ahonen ja kuvittaja Daga Ulv. 

SAIPPA-SAIMAANNORPPA (kesto n.30 min.)


Millainen on saimaannorpan ensimmäinen vuosi? Saippa-saimaannorppa kertoo tarinaa ensimmäisestä vuodestaan. Tarina alkaa helmikuusta, jolloin saimaannorpa emä kaivaa pesäkinokseen luolan ja synnyttää poikasen, Saipan. Saippa varttuu kevään ja kesän aikana ja oppii Saimaalla tarvittavia taitoja. Tarina päättyy uuden talven tulemiseen ja siihen, kun Saipasta on kasvanut jo pulska norppa. Tarinatuokion tarkoitus on jakaa tietoa meidän erittäin uhanalaisesta norpastamme.

Esityksen valokuvat Juha Taskinen ja guassimaalaukset Daga Ulv.

Satutuokioiden hinta: 300,- euroa/ satutuokio. Mikäli tilaatte useamman esityksen, niin pyydä tarjous sari@amusantti.fi.

JOULUJA, HISSE! (kesto n.30 min.) 

Hisse ja vaari lähtevät viemään pikkuhiirulaisten joulupukin kirjeitä salaiseen tonttupostiin, aivan kuten ennenkin. Matkalla viedään myös joulutervehdyksiä ystäville. Matkan aikana vaari muistelee Hisselle miten joulua vietettiin ennen vanhaan.

Tarinan kuvat on maalannut Daga Ulv. 

 

HISSEN JOULU (kesto n.30 min.)

”Hiirilaaksoon oli laskeutumassa hämärän hyssy, metsän sininen hetki. Hisse oli lähdössä hakemaan joulukuusta. Joka vuosi Hisse haki metsästä kuusen yhdessä isänsä kanssa, mutta nyt oli toisin.” 

Hisse kulkee metsässä ja auttaa ystäviään, mutta sopivaa joulukuusta ei meinaa löytyä. Hissen joulu kertoo auttamisesta ja siitä kuinka syntyy joulumieli.  

Tarinan kuvat on maalannut Daga Ulv.

 

KEIJU JA MATIKAINEN (kesto n.30 min.)

Matikainen on pieni ilveksenpoikanen, jonka ensimmäisestä talvipäivästä tämä tarina kertoo. Utelias ilveksenpentu lähtee emon varoituksista huolimatta seikkailemaan metsään. Matikainen ihmettelee hankeen ilmestyneitä jälkiä. Kuka kumma jäljet on jättänyt? 

Keiju ja Matikainen on tarina ystävyydestä ja talven iloista.  Tarina on kuvitettu Hannu Ahosen luontovalokuvin ja Daga Ulvin maalauksin. Tarinaa hohkaa talvisen metsän tuoksua ja lumen kimallusta.

METSÄN AARTEET 

Metsän aarteet -tarinatuokiossa kuullaan kaksi peikkosatua sekä leikitään peikkojen loruleikkien tahtiin. Mietitään yhdessä millaisia aarteita metsästä voi löytää. 

Tarinan kuvat Sari Kanala.