Amusantti

Puoti

Ale!

Hisse ja talvilinnut – ennakkotarjous

21.90 18.90

Hisse ja talvilinnut  jatkaa ihanaa Hisse-metsähiiri –kirjasarjaa. Hisse lähtee pikkuhiirulaisten kanssa metsään ruokkimaan pikkulintuja. Vaari on opettanut pikkuhiirulaisille hieman hassuja lintujen nimiä, kuten punavatsa ja metsän tonttu. Hisse auttaa pieniä lintubogareita ja keksii oivan keinoin kuinka pikkuhiiret oppivat tunnistamaan talvilintuja.

Hisse ja pikkulinnut -kirjassa esittellään 12 talvisilla ruokintapaikoilla käyvää pikkulintua. 

KIRJAT TOIMITETAAN ENNAKKOTILAAJILLE  SYYSKUUN AIKANA, het kun saamme kirjat painosta. 

ENNAKKOTILAAJAT SAAVAT UUDEN HISSEN TALVILINNUT POSTIKORTTISARJAN KAUPAN PÄÄLLISINÄ (sis. 6 postikorttia, arvo 12,90)

” Hanki hohti puhtaan valkoisena kuin puhdas paperi. Yöllä satanut höttölumi kimalteli kutsuvana. 

– Koko hanki ihan vain meitä varten, hihkui Pikkeliina hangella vilpeltäessään.

– Tehdään lumienkeleitä ja lumipitsiä! huudahti puolestaan Pallokorva.

– Ja lumikukkia!

Hisse katseli pellon reunalla, kuinka pikkuhiiret kirjoivat hankea ristiin rastiin, kunnes ne huomasivat Hissen.

– Hisse, mitä sinulla on kelkassa? Pallokorva uteli.

– Tulkaa mukaan niin näette! Hisse vastasi.

– Jippii! huusivat pikkuhiiret. 

Pallokorvaa ja Pikkeliinaa ei tarvinnut kahdesti pyytää, sillä Hissen matkassa oli aina hauskaa. 

” 

Töyhtötiainen

Meitä töyhtötiaisia kutsutaan joskus metsän tontuiksi. Se johtunee päässämme olevasta töyhtöstä, joka muistuttaa hieman hiippalakkia. Asumme vanhoissa havumetsissä, metsien kätköissä. Emme tykkää lennellä aukeilla paikoilla, koska se ei ole turvallista. Silloin petolinnut saattavat nähdä meidät ja napata saaliikseen. 

Talvella liikumme metsien tiaisparvissa. Parvessa on turvallisempaa lennellä ja ruokailla. Toisten lintujen syödessä pitävät muut linnut vahtia ja varoittavat mahdollisesta vaarasta. Ravintoamme ovat siemenet, hyönteiset, hämähäkit ja toukat, kuten useilla muillakin pikkulinnuilla. Kun lintuparvi siirtyy pois metsästä, jätämme parven, sillä me töyhtötiaiset haluamme asua metsässä.

Talitiainen

Me  ti-ti-tyyt olemme ahkeria vierailijoita talviruokintapaikoilla. Herkkuamme ovat siemenet ja tali. Hyvillä ruokapaikoilla saatamme kiistellä kenelle parhaat herkkupalat kuuluvat. Emme varastoi ruokaa, mutta joskus käymme syömässä muiden pikkulintujen talvivarastoja. Kesäisin syömme siemeniä, hyönteisiä ja hämähäkkejä. Poikasillemme syötämme myös ravitsevia perhosentoukkia. 

Meidän päälaki ja kaulus ovat mustat. Musta kaulus jatkuu viivana rintamme poikki, ikään kuin kravaattina. Koiraiden kravatti on suora ja leveä, mutta naaraiden kravatti on siksakkaava.

Talvella elämme sekaparvissa, joihin kuuluu tiaisia, puukiipijöitä ja hippiäisiä. Parvessa olemme paremmin turvassa petolinnuilta. ” 

Osasto: